– Snart ny vintersesong! ataricon.no
09
Oct

Vintersesongen nærmer seg med stormskritt, og mange gleder seg til å se Norge dominere i vinterens idrettsgrener.Det er alltid stor interesse rundt vinteridrett i Norge. I år blir spesielt Ski-VM i Falun et stort høydepunkt for mange.Petter Northug

Sverige mot Norge

Ski-VM har stor oppslutning i hele folket, og mange ser mesterskapet på TV hvert andre år. Et mesterskap i Sverige vil etter alt å dømme skape ekstra mye engasjement her hjemme. Det har alltid vært slik at våre to land har konkurrert mot hverandre i vinteridrett. Når gullet ikke går til Norge så går det gjerne til Sverige. Det ligger derfor ekstra mye prestisje i å slå nabolandet i vinteridrett.

Northug kommer

Petter Northug har hatt en trøblete start på året, men ser ut til å være i kanonform foran VM-sesongen. Dette gjør nok at mange svenske utøvere vil ta han på alvor når man kommer til mesterskapet. Northug har tidligere hatt en tendens til å provosere svensker på en måte man ikke har sett tidligere. Alt tyder på at broderfolket har et sterkt ønske om at han blir slått i Falun. Sannsynligvis har han store planer om å sørge for at det motsatte skjer.

Mange norske stjerner

Det er ikke bare Ski-VM som skaper interesse her i Norge. Alt fra skiskyting til hopp og kombinert blir fulgt av et stort antall TV-seere. Utøvere som Anders Bardal, Aksel Lund Svindal og Tiril Eckhoff er alle store navn i Norge. Forhåpentligvis vil vinteren føre med seg store idrettsprestasjoner til glede for det norske publikummet.Det er mye å glede seg til og Ski-VM er helt klart det største arrangementet på programmet. Ingenting vil føles bedre for nordmenn enn å stikke av med mange gullmedaljer i Falun. Mesterskapet vil garantert føre til mye kniving mellom de to nabolandene.