– Rekonvalesens etter treningsskade ataricon.no
27
Apr

Å bli skadet når man elsker idrett er veldig slitsomt, og er man riktig uheldig, tar det flere uker og kanskje mange måneder før man er tilbake i aktivitet fullt ut. Da blir det veldig viktig å ivareta den mentale helsen også, så her kommer vi med noen tips til hva du kan fokusere på mens du blir bedre etter skade.

Underhold deg selv

Noe av det viktigste man kan gjøre er å bli god til å skape sin egen moro. Det høres lett nok ut, men det kommer faktisk an på type skade man har – hva kan man gjøre?

  • Les bøker. Klarer du ikke holde en bok, enten på grunn av skade eller andre forhold, kan du benytte leseverktøy som Kindle. Eventuelt kan du også satse på lydbøker, så slipper du å ha noen belastning på armene, dersom det medfører ubehag.
  • Spille spill på nett. Her finnes det mange ulike varianter, fra sudoku, enkle og vanskelige puslespill, og andre spill på nett. Også pengespill kan være fristende å prøve ut fra sykesenga.
  • Lytt til spennende podkaster. Dette er fremdeles en spennende nyvinning innen lydunderholdning, og det er rett og slett en mulighet til å lytte til en bestemt sending av et bestemt radioprogram eller for eksempel et kåseri av din yndlingsforfatter.

Viktig å fokusere på

Selv om du er relativt immobil eller har fått deg en utfordring, betyr ikke det at man ikke kan gjøre noe ut av dagene – gjerne sammen med andre. Har du en skade i foten, bruk krykker eller rullestol, slik at du kan komme deg ut og være sosial. Kanskje kan du, hvis du er en relativt kjent idrettsperson, tilby skoler å komme med et foredrag eller til en spørsmålstime. Eller du kan besøke en sportsklubb for å snakke med de unge talentene om hva man kan fokusere på for å unngå skader i karrieren. Mulighetene er fortsatt mange!