ataricon.no http://ataricon.no Tue, 01 Feb 2022 13:55:40 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Lette treningsformer etter skader http://ataricon.no/lette-treningsformer-etter-skader/ Sat, 01 Dec 2018 13:20:26 +0000 http://ataricon.no/?p=105 Etter en skade er det beste for deg og kroppen din å få tilstrekkelig med hvile. Etter denne perioden er det bare å komme seg opp på hesten igjen, eller inn i treningslokalene. Lange hvileperioder kan være en hindring for trening, og mange opplever at de ikke kan trene slik som de gjorde før skaden. La oss introdusere deg til noen treningsformer som kan hjelpe deg med rehabilitering etter en treningsskade.

Tren med en profesjonell

Avhengig av om du har hatt en lett treningsskade, har en dårlig muskel, eller ønsker å rehabiliterende trening etter et besøk på sykehuset vil dine behov være ulike. Den beste måten å finne den treningsformen som passer dine behov, er å snakke- eller å trene med en som virkelig vet hva de holder på med.

Svømming

Det er ikke en myte at svømming er bra for kroppen. En av fordelene med trening under vann er at det ikke blir en stor belastning for muskler og ledd som trenger hvile. Du har sikkert sett intervjuer med skadede treningsutøvere som trener i bassenget etter en skade.

Yoga

Hvorfor ble du skadet til å begynne med? Var dette kanskje noe som kunne vært forhindret? Yoga er treningsform som er både god for rehabilitering og forebygging av nye skader. Ved å tøye ut musklene og gjøre kroppen mer mobil kan du forhindre fremtidige treningsskader. For å begynne med yoga trenger du verken å være myk eller godt trent.

Beveg på kroppen!

Det er viktig å ikke holde deg stille for lenge. Å la kroppen sitte stille over lengre perioder kan være like skadelig som skaden i seg selv. Rør på kroppen og finn din egen treningsglede som vil holde deg skadefri.

]]>
Bli en ekte fotballsupporter http://ataricon.no/bli-en-ekte-fotballsupporter/ Sat, 16 Jun 2018 07:47:27 +0000 http://ataricon.no/?p=97 Det kan være lett å føle et snev av misunnelse når du ser store supporterklubber som heier frem klubben sin. Samholdet er sterkt, alle er venner, de synger og koser seg og lar seg engasjere av fotballen. Når laget scorer er stemningen til å ta og føle på, og fotballfesten er i gang.Fotball bringer mennesker sammen, og alle som heier på samme lag og som er medlem i en supporterklubb har på mange måter en familie nummer to når det blåses i fløyta og neste fotballkamp er i gang. Hva kan du gjøre for å bli en del av dette samholdet?

Finn ditt favorittlag

De aller fleste heier på lokallaget sitt og stiller patriotisk opp på kamp når byens ære står på spill. Norsk fotball har imidlertid en tendens til å ikke alltid være i toppklasse, og derfor heier også mange mennesker på internasjonale fotballklubber, spesielt i England. Liverpool er blant de største klubbene i England, og har i dag tusenvis av fans fra hele verden, og det med god grunn.

Vis at du støtter opp om laget

Det finnes mange Liverpool-supportere i Norge også, og om du liker engelsk fotball er det enkelt å ta del i moroa. Det første du må gjøre er å melde deg inn i en supporterklubb. Du må også få deg en Liverpool drakt, gjerne med navnet til favorittspilleren din på ryggen. Sist, men ikke minst, må du også lære deg «You´ll Never Walk Alone» som er lagsangen til Liverpool.

Fotballreise neste?

Den perfekte fotballsupporter støtter også opp om laget sitt ved å møte opp på kamp. Det kan være vanskelig når du bor i Norge, og favorittlaget spiller i England, men heldigvis kan du i dag dra på såkalte fotballturer og nyte en langhelg i England, kombinert med fotballkamp på Anfield. Det blir ikke stort bedre enn det.

Samle gjengen på tribunen

Ingenting slår det å stå sammen med venner eller familie og synge lagsangen av full hals. Hvorfor ikke dra ned til den lokale fotballbanen eller tribunen. Dersom du ikke har en tribune tilgjengelig anbefaler vi å dra til en sportsbar ellet et annet arrangement. Hvis du ikke har noen å dele sportsentusiasmen din med kan du her finne nye venner å se på sport sammen med.

Hei på ditt lokallag

De fleste nordmenn har et eller flere lokallag i området. Med mindre du bor i en stor by er nok ikke dette lokallaget så kjent, men dette betyr ikke at de ikke trenger like mye støtte. Ekte lagånd får vi først følt på når vi har støttet et fotballag som ligger nederst på listene. I tillegg vil det å vise støtte til sitt lokallag hjelpe lokalsamfunnet og fotballen generelt.

]]>
Trening etter en operasjon http://ataricon.no/trening-etter-en-operasjon/ Fri, 01 Dec 2017 08:39:19 +0000 http://ataricon.no/?p=90 Etter en operasjon er opptrening utrolig viktig, men det er ikke alltid like lett. Det er nemlig mye man må være klar over før man begynner å trene etter en operasjon. Noe av det viktigste å være klar over er hvilke forsiktighetsgrader man må ta hensyn til. Selv om det er utrolig viktig med opptrening må man være forsiktig slik at man ikke river opp sting eller forårsaker andre skader. Hvilke forsiktighetsgrader man må ta kommer selvfølgelig også an på hvilken type operasjon man har hatt.

Ulike operasjoner – ulike treningsmetoder

Hvis man har fått en brystforstørring er det utrolig viktig å være forsiktig med trening av musklene i det aktuelle området ettersom trening kan føre til at protesen flytter seg. Det er også større risiko for dette om man har protesen under muskelen. Man kan trene andre muskelgrupper så lenge man er forsiktig og ikke strammer brystmusklene. Etter omtrent seks uker regnes det som grodd og man kan da begynne å trene brystmusklene. Uansett er det viktig å lytte til kroppen og smertegrensen sin etter en brystforstørring.Det er ganske vanlig å måtte vente i seks uker etter en operasjon før man trener. Med operasjoner i magen, for eksempel ved blidtarmbetennelse. får man som oftest også beskjed om å unngå tung trening i seks uker, men hva mener leger egentlig med tung trening? I forhold til mageoperasjoner vil det i stor grad bety å unngå trening som legger press på buken, da det kan føre til brokk og skader. Hvis man har hatt større inngrep som hjerteoperasjoner og lignende vil det ta lenger tid før treningen kan starte, men da er det imidlertid et stort fokus på å komme seg inn i lett trening veldig raskt.Etter operasjoner er det viktig å komme raskt inn i lett trening – turgåing, bevegelse av muskler, armer og bein for å hindre muskelsvinn. Det viktigste er uansett alltid å lytte til kroppen og de spesifikke instruksjonene fra legen.

]]>
Rekonvalesens etter treningsskade http://ataricon.no/rekonvalesens-etter-treningsskade/ Thu, 27 Apr 2017 12:55:02 +0000 http://ataricon.no/?p=82 Å bli skadet når man elsker idrett er veldig slitsomt, og er man riktig uheldig, tar det flere uker og kanskje mange måneder før man er tilbake i aktivitet fullt ut. Da blir det veldig viktig å ivareta den mentale helsen også, så her kommer vi med noen tips til hva du kan fokusere på mens du blir bedre etter skade.

Underhold deg selv

Noe av det viktigste man kan gjøre er å bli god til å skape sin egen moro. Det høres lett nok ut, men det kommer faktisk an på type skade man har – hva kan man gjøre?

  • Les bøker. Klarer du ikke holde en bok, enten på grunn av skade eller andre forhold, kan du benytte leseverktøy som Kindle. Eventuelt kan du også satse på lydbøker, så slipper du å ha noen belastning på armene, dersom det medfører ubehag.
  • Spille spill på nett. Her finnes det mange ulike varianter, fra sudoku, enkle og vanskelige puslespill, og andre spill på nett. Også pengespill kan være fristende å prøve ut fra sykesenga.
  • Lytt til spennende podkaster. Dette er fremdeles en spennende nyvinning innen lydunderholdning, og det er rett og slett en mulighet til å lytte til en bestemt sending av et bestemt radioprogram eller for eksempel et kåseri av din yndlingsforfatter.

Viktig å fokusere på

Selv om du er relativt immobil eller har fått deg en utfordring, betyr ikke det at man ikke kan gjøre noe ut av dagene – gjerne sammen med andre. Har du en skade i foten, bruk krykker eller rullestol, slik at du kan komme deg ut og være sosial. Kanskje kan du, hvis du er en relativt kjent idrettsperson, tilby skoler å komme med et foredrag eller til en spørsmålstime. Eller du kan besøke en sportsklubb for å snakke med de unge talentene om hva man kan fokusere på for å unngå skader i karrieren. Mulighetene er fortsatt mange!

]]>
Finn treningsklær på nettet http://ataricon.no/finn-treningsklaer-pa-nettet/ Mon, 20 Oct 2014 09:58:02 +0000 http://ataricon.no/?p=72 Det er veldig praktisk og enkelt å kjøpe treningsklær på nettet. Utvalget er veldig stort, og man kan ta seg tid til å sammenligne priser og kvalitet. Når man handler klær i en vanlig butikk, har man sjelden tid til å besøke mange butikker og sammenligne prisene. Det blir i hvert fall ganske stressende. På nettet er det lettere, og det finnes til og med nettsider som spesialiserer seg på å sammenligne priser hos ulike nettbutikker. Dette kan være et godt supplement.Når man bestiller treningsklær på nettet, får man dem enten levert på døra, eller man kan hente dem på nærmeste utleveringssted. Dette er også veldig lettvint. Når pakken ankommer, kan man prøve klærne hjemme, og hos de fleste nettbutikkene er det lett å bytte eller returnere varene dersom klærne ikke passer eller man ikke er fornøyd med dem.Kvalitet er viktig når man kjøper treningsklær, men prisen spiller også en rolle for de fleste. Da er det greit å lete etter rimelige nettbutikker. På nettsiden Salerunner kan man finne treningsklær til riktig gode salgspriser. Selv om man handler på salg, er kvaliteten god, og man får kanskje råd til litt ekstra.Med behagelige treningsklær blir treningen morsommere. Det er viktig å føle seg vel når man trener, og klær kan bidra til det. Det finnes også gode treningssko å få kjøpt på nettet, og det er bekvemt og stressfritt å handle på nett. Man sitter hjemme og blar gjennom utvalget, og kan slappe av mens man ser på klærne. Man kan også samle venner og se på klærne sammen. Dersom flere personer bestiller samtidig, kan man dele på frakten og spare mer. Samtidig får man også en hyggelig kveld sammen med venner.

]]>
Snart ny vintersesong! http://ataricon.no/snart-ny-vintersesong/ Thu, 09 Oct 2014 09:32:28 +0000 http://ataricon.no/?p=68 Vintersesongen nærmer seg med stormskritt, og mange gleder seg til å se Norge dominere i vinterens idrettsgrener.Det er alltid stor interesse rundt vinteridrett i Norge. I år blir spesielt Ski-VM i Falun et stort høydepunkt for mange.Petter Northug

Sverige mot Norge

Ski-VM har stor oppslutning i hele folket, og mange ser mesterskapet på TV hvert andre år. Et mesterskap i Sverige vil etter alt å dømme skape ekstra mye engasjement her hjemme. Det har alltid vært slik at våre to land har konkurrert mot hverandre i vinteridrett. Når gullet ikke går til Norge så går det gjerne til Sverige. Det ligger derfor ekstra mye prestisje i å slå nabolandet i vinteridrett.

Northug kommer

Petter Northug har hatt en trøblete start på året, men ser ut til å være i kanonform foran VM-sesongen. Dette gjør nok at mange svenske utøvere vil ta han på alvor når man kommer til mesterskapet. Northug har tidligere hatt en tendens til å provosere svensker på en måte man ikke har sett tidligere. Alt tyder på at broderfolket har et sterkt ønske om at han blir slått i Falun. Sannsynligvis har han store planer om å sørge for at det motsatte skjer.

Mange norske stjerner

Det er ikke bare Ski-VM som skaper interesse her i Norge. Alt fra skiskyting til hopp og kombinert blir fulgt av et stort antall TV-seere. Utøvere som Anders Bardal, Aksel Lund Svindal og Tiril Eckhoff er alle store navn i Norge. Forhåpentligvis vil vinteren føre med seg store idrettsprestasjoner til glede for det norske publikummet.Det er mye å glede seg til og Ski-VM er helt klart det største arrangementet på programmet. Ingenting vil føles bedre for nordmenn enn å stikke av med mange gullmedaljer i Falun. Mesterskapet vil garantert føre til mye kniving mellom de to nabolandene.

]]>
Kost og livsstil http://ataricon.no/kost-og-livsstil/ Mon, 18 Aug 2014 13:28:01 +0000 http://ataricon.no/?p=58 Et balansert kosthold er viktig for helsen. Dersom kroppen mangler viktige næringsstoffer kan man bli slapp og uopplagt. Man kan til og med bli syk dersom man mangler viktige vitaminer eller sporstoffer.Derfor er det viktig av man spiser sunt og variert. Hvis man kutter ut enkelte typer mat fra kosten, som kjøtt eller fisk, kan man få mangel på næringsstoffer som finnes i disse matvarene. Da må man i så fall få i seg disse stoffene fra andre kilder.Balansert kost består både av proteiner, karbohydrater og fett. I tillegg må man få i seg vitaminer og mineraler. Det anbefales at man spiser mye kornprodukter. De er næringsrike og inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Frukt og grønnsaker er også viktig. Det anbefales at man spiser minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag, men man kan gjerne spise mye mer.Grønnsaker er spesielt sunt. Både frukt og grønnsaker inneholder vitaminer og mineraler. Kjøtt, melk, egg og fisk hører også til i et balansert kosthold. Egg er både næringsrikt og sunt, og man kan spise både ett og flere egg om dagen. Melk inneholder svært mange næringsstoffer, og fet fisk er en viktig kilde til fettløselige vitaminer. Kjøtt inneholder mange aminosyrer som ikke finnes i andre typer mat.Kostholdet er ekstra viktig dersom man trener og er aktiv, eller har en krevende jobb. Jo mer man bruker kroppen, desto mer energi trenger den. Kosttilskudd kan hindre at man får mangelsykdommer. Dietter kan være en annen årsak til mangelsykdommer. Når man prøver å gå ned i vekt, spiser man kanskje ikke nok eller riktig, og da kan kosttilskudd hjelpe. I dag er det veldig enkelt å bestille kosttilskudd over nettet, www.swissclinic.no selger diettpiller som man kan kombinere med trening dersom man vil ha raskere resultater.Enten man trener eller ikke, er et balansert kosthold viktig for helsen. Det er ikke bare den fysiske helsen som kan bli påvirket av mangelsykdommer. Mangel på viktige næringsstoffer kan også føre til psykiske problemer. Mange sliter med mangelsykdommer om vinteren, som fører til vinterdepresjon og generell uopplagthet. Kosttilskudd kan også hjelpe mot dette.

]]>
Store turneringer http://ataricon.no/store-turneringer/ Fri, 07 Feb 2014 16:03:25 +0000 http://ataricon.no/?p=48 Poker på nettet er lett å lære, og kan spilles på mange nivå. Husk at alle starter som nybegynnere, og at man trenger tålmodighet og erfaring for å bli flink. Når man har spilt en stund, vil man kanskje delta i turneringer. Da er det greit å vite at mange nettkasinoer arrangerer turneringer. Turneringer på nettet er veldig greit, ettersom du kan spille i din egen stue. Du trenger ikke å dra til et landbasert kasino for å delta i turneringen. Hos Unibet kan man både spille pokerturneringer og prøve andre kasinospill, i tillegg til at man kan gjøre veddemål. Både World Series of Poker (WSOP) og World Poker Tour (WPT) arrangerer turneringer i januar 2014. I Europa spilles European Poker Tour (EPT). Den første EPT turneringen i 2014, spilles i Deauville i Frankrike i slutten av januar. Turneringene i WSOP, WPT og EPT spilles i landbaserte kasinoer. Det er helt annerledes å spille der enn på nettet, men det er likevel fint å starte med poker på nettet. Turneringer på nettet er også fin trening dersom man drømmer om å spille i landbaserte kasinoer. Mange av spillerne i som deltar i de store turneringene har startet karrieren sin på nettet. Hos noen nettkasinoer kan man også vinne en plass ved bordet i store turneringer.  Flere nettsider tilbyr daglige free roll turneringer, der hvem som helst kan delta. Før man deltar i en turnering, er det greit å trene på poker. Det kan man gjøre hos et nettkasino.PokerStars arrangerer mange pokerturneringer både på nettet og i ekte kasinoer. PokerStars Caribbean Adventure arrangeres allerede nå i januar, i Atlantis kasino på Bahamas. På nettsiden til PokerStars finner man en oversikt over turneringene deres. De arrangerer turneringer de fleste søndager, og har også egne turneringer for kvinner.

]]>
Tippeligaen http://ataricon.no/tippeligaen/ Wed, 05 Feb 2014 15:44:24 +0000 http://ataricon.no/?p=41 Tippeligaen er den øverste fotballdivisjonen for menn. Tippeligaen har vært endret flere ganger. Antallet lag har blant annet blitt utvidet. I dag spiller seksten lag i ligaen. Lagene som spiller i Tippeligaen roterer. De to lagene som ligger nederst på tabellen på slutten av sesongen, rykker ned til førstedivisjon, mens de to beste lagene i førstedivisjon rykker opp til Tippeligaen. Det tredje dårligste laget i Tippeligaen må spille kvalifisering om retten til videre Tippeligaspill. Denne årlige utskiftingen gjør at lag gradvis kan rykke oppover i divisjonene, og at alle lag dermed har muligheten til å komme seg til Tippeligaen. Utskiftningene sikrer også kvaliteten på spillet, ettersom lagene må spille godt for å holde seg i Tippeligaen. Den norske Tippeligaen spilles fra tidlig på våren til seint på høsten. Om vinteren har ligaen pause. Lagene som spiller i Tippeligaen i 2014, er Bodø Glimt, Brann, Haugesund, Lillestrøm, Molde, Odd, Rosenborg, Sandnes, Sarpsborg, Sogndal, Stabæk, Start, Strømsgodset, Viking, Vålerenga og Aalesund. Rosenborg er det laget som har vunnet Tippeligaen flest ganger, til sammen 22 ganger. Fra 1992 til 2004 vant de 13 år på rad. Senere har det vært flere forskjellige vinnere. Rosenborg har også mange andreplasser og tredjeplasser i Tippeligaen.

]]>
De største idrettsligaene i Norge http://ataricon.no/de-storste-idrettsligaene-i-norge/ Thu, 21 Nov 2013 16:15:03 +0000 http://ataricon.no/?p=36 Tippeligaen

Det er jo ingen hemmelighet at vi er glade i idrett her i Norge, og ingenting slår Eliteserien for menn i popularitet! Eliteserien, eller tippeligaen som den har hett siden 1991 er den øverste divisjonen for herre-fotballag vi har, og den har gitt mange gleder og sorger til unge og gamle i snart 25 år. Få har glemt Rosenborgs regjeringstid på nitti-tallet og tidlig 2000-tall, og når det var Vålerenga som endelig vippet de av tronen sto følelsene høyt under taket!Med så mye engasjement er det ikke rart at det er også Tippeligaen som er på toppen av de største idrettsturneringene i Norge. Kampprogram og annen informasjon om ligaen finner man på hjemmesiden til Norsk Fotballforbund (NFF): www.fotball.no.

Eliteserien i håndball

Ved siden av fotball er håndball den ballsporten som skaper mest engasjement hos oss nordmenn. Jentene våre har hatt en strålende suksess gang på gang internasjonalt, og mennene har ikke vært langt etter. Det er et stort publikum som følger spent med på eliteserien i håndball for menn og kvinner, også kalt Postenligaen, og for program og informasjon om lag og kamper kan du gå inn på hjemmesiden til Norges Håndballforbund, www.handball.no.

Odds

Det er på kamper i Tippeligaen og Postenligaen det blir spilt mest på norske odds, og er du ute etter litt ekstra spenning når du følger med på en av disse seriene så anbefaler vi det svenske bettingselskapet Betsafe. Betsafe er nemlig en av Skandinavias mest populære portaler på nett for betting, og de tilbyr veldig gode odds på alle de største idrettsligaene i Norge. Her vil du finne for eksempel alle kampene i Tippeligaen, Adecco-ligaen, Postenligaen og så klart eliteserien i ishockey for menn, Get-ligaen.Du kan også satse på andre folkesporter som langrenn, skiskyting og på sjakk-kampene til Magnus Carlsen. Her er det med andre ord nesten ingen grenser for sports-entusiaster, og du kan til og med få tjent inn litt på kunnskapen og teften du har for favorittsportene!

]]>