– Bli en ekte fotballsupporter ataricon.no
16
Jun

Det kan være lett å føle et snev av misunnelse når du ser store supporterklubber som heier frem klubben sin. Samholdet er sterkt, alle er venner, de synger og koser seg og lar seg engasjere av fotballen. Når laget scorer er stemningen til å ta og føle på, og fotballfesten er i gang.Fotball bringer mennesker sammen, og alle som heier på samme lag og som er medlem i en supporterklubb har på mange måter en familie nummer to når det blåses i fløyta og neste fotballkamp er i gang. Hva kan du gjøre for å bli en del av dette samholdet?

Finn ditt favorittlag

De aller fleste heier på lokallaget sitt og stiller patriotisk opp på kamp når byens ære står på spill. Norsk fotball har imidlertid en tendens til å ikke alltid være i toppklasse, og derfor heier også mange mennesker på internasjonale fotballklubber, spesielt i England. Liverpool er blant de største klubbene i England, og har i dag tusenvis av fans fra hele verden, og det med god grunn.

Vis at du støtter opp om laget

Det finnes mange Liverpool-supportere i Norge også, og om du liker engelsk fotball er det enkelt å ta del i moroa. Det første du må gjøre er å melde deg inn i en supporterklubb. Du må også få deg en Liverpool drakt, gjerne med navnet til favorittspilleren din på ryggen. Sist, men ikke minst, må du også lære deg «You´ll Never Walk Alone» som er lagsangen til Liverpool.

Fotballreise neste?

Den perfekte fotballsupporter støtter også opp om laget sitt ved å møte opp på kamp. Det kan være vanskelig når du bor i Norge, og favorittlaget spiller i England, men heldigvis kan du i dag dra på såkalte fotballturer og nyte en langhelg i England, kombinert med fotballkamp på Anfield. Det blir ikke stort bedre enn det.

Samle gjengen på tribunen

Ingenting slår det å stå sammen med venner eller familie og synge lagsangen av full hals. Hvorfor ikke dra ned til den lokale fotballbanen eller tribunen. Dersom du ikke har en tribune tilgjengelig anbefaler vi å dra til en sportsbar ellet et annet arrangement. Hvis du ikke har noen å dele sportsentusiasmen din med kan du her finne nye venner å se på sport sammen med.

Hei på ditt lokallag

De fleste nordmenn har et eller flere lokallag i området. Med mindre du bor i en stor by er nok ikke dette lokallaget så kjent, men dette betyr ikke at de ikke trenger like mye støtte. Ekte lagånd får vi først følt på når vi har støttet et fotballag som ligger nederst på listene. I tillegg vil det å vise støtte til sitt lokallag hjelpe lokalsamfunnet og fotballen generelt.